Myslíte pri poistení aj na dieťa?

Myslíte pri poistení aj na dieťa?

Poistenie patrí pre mnohých k takmer povinnej výbave a čoraz viac ľudí v súčasnosti uzatvára životné poistenie. Myslíte však pri poistení aj na vaše dieťa? Väčšina detských úrazov sa stáva práve počas letných mesiacov a práve preto by ste mali myslieť na ich krytie. Medzi najčastejšie detské úrazy patria zlomeniny, vyvrtnutia či pomliaždeniny. Pravdou je, že väčšina týchto úrazov sa stáva pri športovaní, hrách či bežnej činnosti ako pády zo schodov, nábytku a podobne.

Kedy je potrebné dieťa poistiť?

Poistenie dieťaťa je potrebné riešiť hneď po jeho narodení, no dôležité je, aby bol poistený aj rodič, nakoľko je živiteľom rodiny. Poisťovne ponúkajú aj výhodné balíky poistenia pre rodiny, kedy je krytý rodič aj dieťa. 

Čo by mala zahŕňať detská poistka? 

Pri poistení dieťaťa treba dbať najmä na poistenie rizík, ktoré môžu dlhodobo alebo trvalo ovplyvniť život dieťaťa a celej rodiny. Ide najmä o poistenie úrazov s trvalými následkami alebo poistenie vážnych chorôb a netreba zabúdať na poistenie denných dávok počas pobytu v nemocnici. V týchto prípadoch zväčša poisťovňa vyplatí sumu jednorazovo, aby rodina nepocítila pri drahej a časovo náročnej liečbe výpadok príjmu alebo finančnú núdzu. Dôležitá je poistná suma, na ktorú je dieťa poistené a spravidla sa táto čiastka pohybuje okolo 20 000 eur. Denná dávka pri hospitalizácii dieťaťa sa pohybuje okolo 5 až 10 eur na deň. Poistenie je potrebné časom prehodnotiť a poupraviť vzhľadom na vek a záujmy dieťaťa a finančnú situáciu.

Dokedy môže byť dieťa poistené?

“Detskú” poistku môže spravidla ukončiť poistná podmienka, ktorou je dovŕšenie veku 25 rokov. samozrejme toto poistenie je možné zmeniť v prípade osamostatnenia dieťaťa, prípadne keď začne byť zárobkovo činné. Následne už môže riešiť životné poistenie podľa seba a upraviť si či už poistné riziká, rozsah krytia, poistnú sumu a podobne.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Pači sa vám obsah môjho webu ?

Prihláste sa na odber nových článkov

spracovaním osobných údajov